its not a heartache..

godmorgon allesammans! :)
På 1 timme och 22 minuter som jag då vart vaken har jag hunnit plocka ögonbrynen, lunchfodra hästarna, släppa ut hästarna, läsa alla bloggar jag läser och äta en hel del glass! :)
Dock är huvudvärken värre idag och det bankar på ganska bra faktist.. TROTS alvedon.. :(
Men ska försöka ha så bra update som möjligt ändå såklart! :)

Något jag då måste fråga er är; ÄR DET NÅGON SOM ÄR BRA PÅ ATT GÖRA EN DESIGN OCH HEADER OCH KÄNNER SIG SUGEN ÖVER ATT GÖRA EN TILL MIG? :)

Jag suger nämnligen på det och tänker faktist inte ens försöka för jag fattar NOLL! :)

Men jag ska lägga mig och vila lite nu så hörs vi senare.. 





ALL MY LOVE // K ♥

shes alive!

kära läsare.. 
och då menar jag verkligen kära! Igår hade 33 av mina trogna läsare vart inne och kollat om jag levde, vilket jag inte då gjorde men imorgon återkommer jag förhoppningsvis.

Huvudet har vart på snurr nu några dagar men det blir bättre och bättre. Dock kommer jag inte sätta mig upp på King något denna veckan, men om jag känner mig lika bra imorgon som jag gjort idag så kommer jag ta ut och tömköra han lite eftersom ingen annan vågat sitta upp. Och nej, King är inte farlig för att jag flög av.. Jag tog mig en ordentlig strid med han, lite 5års trots och ja, han sköt, svängde och jag fortsatte rakt fram. Sedan hade jag bara en otrolig otur och hamnade med bakhuvudet före. 

Dock kan jag inte stå på benen utan alvedon än men det ska nog snart bli bättre. Jag är piggare och piggare! :D
Och tro det eller ej men nu när jag verkligen inte fått rida så har ju ridsuget vart större än någonsin! :)
Igår var det tävlingsmöte där det beslutades att King kommer gå div 2 i vår, SPÄNNANDE och sedan har jag faktist anmält till min första tävling (a) Redan nästa helg... Så tro fan att ridsuget är större än någonsin..
Det är en LA:1a i Jönköping så vi ber en bön om att King lär sig rygga på 1 vecka. haha, nej men det är bara träning och vi ska komma runt programmet utan några dundermissar förhoppningsvis.

Men skallebanken börjar tillta nu, den tycker väl att jag sett datorskärmen för mycket så jag ska slänga i mig en alvedon eller två och hoppas på en god natts sömn nu. Men först en bild på underbara Pinglan.. Min fina fina nordsvensk ♥


'




ALL MY LOVE // K ♥

holding out for a hero

hej vänner.
flög av king igår då han bråkade en del och flög rakt in i vad jag trodde var en snödriva men det var en is och sand hög med lite snö över så har troligtvis en hjärnskakning så jag kommer åter när jag är frisk igen. Och om det är någon som läser som känner sig manad att rida king denna veckan ut ungefär. HÖR AV ER 




PUSS PÅ ER ♥

God morgon god morgon! Är super trött men ...

God morgon god morgon! Är super trött men Melissa är vaken, påklädd och har ätit välling så ja, nu väntar jag på att lotta ska vakna så blir det kaffe och promenad. Ska bli skönt! Men vi hörs senare. PUSS PÅ ER <3


jag ger järnet..

God kväll :)
Jaja jag vet, bad update! Men har haft fullt upp idag fast ändå inte som vanligt ;) haha. 
Men har vart hos Marielle fram tills typ 3 då jag åkte hem och gjorde stallet.. 
Longering stod det på schemat för King idag. Gik sådär då har ja, lyssnar lite dåligt på mig och älgar iväg och då slirade han och halkade runt lite väl mycket i paddocken idag. 
Så blev ett väldigt lugnt pass och gick lite mer med han istället.. Så söt han är och följer efter en som en hund :) haha!

Nu är jag tillbaka hos Marielle och ska passa Melissa för hon ska snart vidare emot Alingsås och kommer hem imorgon eftermiddag någon gång så räkna med dålig update imorgon också men kika in, vem vet.. Jag kanske överraskar?

haha, blir inga bilder nu iaf för mitt mobila internet är så segt.. Så ja ni får helt enkelt vänta tills imorgon! :D





PUSS PÅ ER ♥

God morgon god morgon! :) sitter och drick...

foto0741 (MMS)

God morgon god morgon! :) sitter och dricker kaffe hos marielle med marielle, lotta och timmy. Melissa är ju vaken så ingen idé att ta fram datorn :p men ska passa Melissa ikväll också och över natten och imorgon så räkna med ganska dålig uppdatering från min sida men jag ska allt göra mitt bästa :) PUSS PÅ ER <3


its sick maaan

god kväll! :)
ändring i planerna ikväll.. Blir melodifestivalen med Marielle, Lotta, Kristoffer och Emilia :)
Marielle sitter just nu och asgarvar och fbchattar med marielles lillebror, eller ah hon raggar som fan! Sov sällskap ni vet.. :P Lotta är just nu i telefon med oss och bara suckar!

Senare ikväll så blir det trassel, äntligen! vill se den ju.. :D Så vi har det mysigt vi.. 
Så vi hörs senare ikväll antagligen :)




PUSS PÅ ER ♥

Nu snackas det feber och småbarn med mina ...

foto0582 (MMS)

Nu snackas det feber och småbarn med mina goda väninnor! Nästan så man känner sig väldigt ung och oerfaren när man är den ända som inte har barn :p haha! Så det dricks kaffe och snackas mycket barn, väldigt trevligt! :D så vi hörs senare. PUSS PÅ ER <3


fresh air

då var man duschad och fräsh igen. Har även tatt på mig vanliga kläder och dammade av mina kära chinos idag.. Osminkad är jag dock men snart bär det av emot Lotta och Marielle så blir det kaffe och skitsnack. Sedan hem och packa alla grejer och vidare emot alingsås och amelie då för UTGÅNG :P

Hinner tyvärr inte göra något tidsinställt inlägg nu men ska försöka komma ihåg och mobilblogga!




mycket gammal bild från gothia 06 typ? :P haha men gaaah vad brun man var. Saknar det :)





PUSS PÅ ER ♥

big time boooooom

Hej Hej Hej och åter hej :)
Nu är jag inne från stallet och bror var jääätte snäll och fotade idag med så nu kommer nu få en riktig bild bomb :)
Idag stod termometern på - 16 grader när jag skulle ut men solen har lyst så gud vilket underbart väder det har vart! Men dock åkte tjocka vinter jackan och termobrallerna på så ja jag ser ut som en liten knubbis, men visst är det charmigt!
haha, men titta och njut och se vilken fin och underbar häst jag har! :)









ignorera att jag ligger halvt bakåtlutad och försöker få igenom en halvhalt. Titta istället på min bäbis underbara steg






















lång och låg. bäbis kan :)





åååh. Man blir så lycklig av att kolla på alla bilder och faktist inse att "gud denna vackra lilla söta sak är faktist min". :)
Men nu blir det duschen som väntar på mig för jag STINKER verkligen och sedan ska jag dra mig emot Lotta och Marielle eller ah höra om dom är lika sugna på kaffe och skitsnack som mig ;)




PUSS PÅ ER ♥

sleeping beauty

God morgon allesammans! :)
Eller jag har faktist vart vaken i sådär 40 min redan men har spenderat de 40 min på att tvätta bort smink(vilket jag ALDRIG orkar på kvällarna), tvätta ansiktet, smörja in ansiktet, klä på mig och äta frukost.. 
Idag ser dagen ungefär ut såhär:
  • Släppa ut alla hästar utom King
  • Rida King
  • Lunchfodra hästarna
  • Mocka
  • Göra foder
  • putsa
  • Dusch och packa allt som behövs för ikväll
  • Kaffe hos Marielle/Lotta innan jag åker emot alingsås
  • PÅMINNELSE! MITT BUSS KORT HOS MARIELLE....
  • Förfest med Amelie
  • TRÄDGÅRN MED AMELIE. WOOOHOOOOO!!! :)
Vi kommer rocka stan ikväll.. Antagligen blir det typ jeans någon snygg topp och kavaj idag igen för det är så JÄVLA KALLT ute va så vägrar gå ut i ngon annat! haha. 

Hinner tyvärr inte göra något tidsinställt inlägg till er nu för måste springa ut till hästarna.. Annars blir jag ALDRIG klar idag.. Så vi hörs när vi ses.. 




PUSS PÅ ER ♥

Horses - now and then del 3



Blue Magic

Detta är nog ponnyn med stort P, killen med stort K och älsklingen med stort Ä. UNDERBARA PONNY. Låt mig presentera Blue Magic, welshvalack född 16 april 1991. När han kom till mig var han ouppfostrad och outbildad. Han hade iofs hoppat LB i hoppning med han sprang iväg, busade och bråkade som bara den. Men med massa arbete blev denna ponny super han med. Vi fick vinster upp till reg. LA och startade upp till LA:4 och hoppade även LB. Men det man aldrig glömmer är hans personlighet, charmen och självklart att han var godhjärtad och aldrig ville en illa. Han var en läromästare som jag har enormt mycket att tacka för! :)











































är han inte söööööööt? :)




PUSS PÅ ER ♥

Horses - now and then del 2



Rapid

Nisse kom till oss som läromästare och en trygg ponny. Han är en russvalack som är född samma år som mig, alltså 1991. 10 maj för att vara exakt. Han är 124 cm hög och som de flesta små ponnyer. Tjock och lat! Haha
Men med han tävlade jag lite små cler rounder i hoppning och upp till LA i dressyr. Nisse lärde mig otroligt mycket som självklart kommer han alltid vara den lilla första tävlingsponnyn.. Han är nu såld till en liten tjej som heter Maja och dom passar super ihop!










PUSS PÅ ER ♥

freeeeeeezzzzzzing

fy tusan vilket väder va! Blev absolut ingen ridning för det är verkligen snöstorm här nu :s
Men blev så lycklig av att se King och Kavat leka som tokar ute i hagen.. Dom har gjort det nu i typ 4 dagar i sträck.. Skönt att veta att även fast jag inte rider så leker och springer mina tokar av sig lite iaf.. Så slipper man ha dåligt samvete över att man inte rider.. Eller ah, jätte dåligt samvete iaf.. :)

Nu hade jag tänkt mig att sätta och göra några inlägg med horses - now and then åt er som ni kan få under kvällen eftersom vid 7 tiden drar jag iväg på innebandy och efter det blir det Lotta :)
Så vi hörs nog innan jag drar men om vi inte gör det så får ni ha en underbar fredagskväll.. 




PUSS PÅ ER ♥

SVAR PÅ TAL

Fick nyss en fråga av en "anonym". Går ju som sagt att spåra IP adresser så vet ju vart du bor men inte vem du är.. Menmen, alla är fria att ställa frågor dock tycker jag det är tråkigt att man inte vågar stå för sin fråga utan skriver sig som anonym. 
Frågan löd: "snälla svara på min fråga. VARFÖR målar du dina ögonbryn kolsvarta , när du är helt orange egentligen? :s kan påpeka att de ser ut som fan . ingen som kan tycka det är snyggt iallfall"

Svar: Självklart anonym ska du få svar på din fråga. Det märks ju redan på frågan att personen i fråga inte har träffat mig i verkligheten för då hade den vetat att mina ögonbryn är bruna, åt det mörkare hållet och inte kolsvarta som den så fint uttrycker det. Och svaret är helt enkelt att JAG tycker det är snyggt, de flesta av MINA VÄNNER tycker det är snyggt och jag sminkar mig faktist för att JAG ska bli nöjd och tycka JAG SJÄLV är snygg.. Inte för alla andra. Jag sminkar mig för mig och är nöjd med det. Sedan accepterar jag att alla andra tycker olika men varför ska jag bry mig om alla andra. 

Hoppas du var nöjd med svaret?

Sedan vill jag predika en sak som väldigt många andra också gör. Kan du inte stå för vad du tycker på internet så skriv inte det.
Jag blir jätte glad över kommentarer. Både negativa och positiva men kan du inte stå för vad du skriver med ditt namn så anser inte jag att du ska kommentera men what a heck.. TACK ANONYM DU HÖJDE MIN STATISTIK! :D




PUSS PÅ ER ♥

Horses - now and then del 1

Äntligen hörrni! Nu kommer den idén jag snackat om.. Ja jag vet att alla andra haft det men då vill jag med göra det! Eller ah, tänkte att det kanske vart intressant för er. Det är nämligen horses - now and then! Jag tänker ett inlägg i taget berätta om hästarna jag haft under hela min uppväxt.. Eftersom varje inlägg om en häst istortsett kommer bli en bild bomb så tar jag 1, max 2 beroende på hur mycket bilder det är i varje inlägg.. 
Men hoppas ni blir nöjda!

Vi börjar med min första häst.. 



Julie Sommerset

Julie var min stora systers ponny som jag fick överta men hade henne inte så jätte länge för jag ville komma vidare i ridningen. Eller ah jag var typ 8 när vi sålde henne så det var inte så allvarligt på den tiden.. Menmen, julie var en underbar liten welsh mountain på 121 cm som älskade att ridas ut. Då var hon en ängel men i paddock/ridhus tyckte hon det var så tråkigt så då slängde hon bara av mig hela tiden vilket gjorde att jag även blev lite rädd för henne.
Jag hoppade 1 cler round på Julie på 30 cm och flög av innan jag ens startade men Sara min syster slängde upp mig igen och sa till mig att håll i dig och sparka henne i magen och rid banan nu och självklart vågade jag inte göra annat utan stor grät hela banan runt men visst fan hoppade jag sen och felfritt var det också :) haha! Mitt tidigaste minne med Julie var när jag för första gången skulle få galoppera ute på en grusväg och pappa som alltid gick med oss ute med julie sprang bredvid och jag tappade stigbygeln och blev super rädd och pappa bara fortsatte springa, HAHA! Men visst galopperade jag många gånger efter det och ah, ljuva underbara ponnytid.

Tyvärr har jag inte mer bilder på Julie just nu eftersom det inte direkt fanns digitalkamera på den tiden så ska försöka scanna in fler men vi får väl se när det blir! 




Eftersom det inte blev så mycket bilder kan jag slänga in en bild från när jag var runt 3 - 4 där och fick rida på Saras dåvarande ponny Pontus.. Och även en bild på mig och min gunghäst Polly. Jag sa alltid "hoppla polly, fortare fortare, hoppla hoppla!" och så matade jag henne med kritor.. Haha men sött iaf!





det ska börjas i tid, yepp yepp




PUSS PÅ ER ♥

kaffe kaffe kaffe

Hej på er :)
Kom hem för en stund sen men har kollat runt lite på alla andra bloggar.. Läser ca 10 bloggar dagligen faktist, både lite mindre och lite större!

Läkarbesöket gick väl sådär.. Han tror inte att det är något allvarligt men ska bli kallad till röntgen, kallad till sjukgymnast och sedan få ett intyg som jag kan ha med mig till arbetsförmedlingen om att jag inte kan göra något tungt arbete för ryggen vilket blir att jag kanjobba med.... Inget? ;) haha
Nej men förhoppningsvis så löser det sig med ryggen så småning om.. Ikväll när mammsen kommer hem blir det att ansöka om be-korts tillstånd och sedan anmäla till högskoleprovet, YEY.. its moving forward!

Idag var tanken att jag skulle rida men det blåser storm och snöar vilket blir snöstorm. HA HA nej men ah, så får faktist se om jag och King vill ge oss ut.. Känns inte så lovande just nu faktist, gör det verkligen inte! Men nu ska jag fortsätta med mina samtal så hörs vi senare.. :D




PUSS PÅ ER ♥

upp with the tupp

god morgon god morgon. 

efter 5, 5 timmars sömn hoppade jag ur sängen och nu sitter jag här till slut. Ni som läste inlägget igår kväll vet att jag har vart ute och släppt ut hästarna och nu gjort mig iordning inför ett läkarbesök igen.. :)
Men har lite snålt om tid nu så slänger upp en bild på mig, so good looking? ;) haha
men ha det bra så hörs vi senare. 







PUSS PÅ ER <3

I dont mind it, I dont mind at all.

god kväll kära läsare! :)
har spenderat kvällen hos marielle framför film, därav den dåliga updaten!
Har heller inte kommit något inägg med min idé men kommer nog imorgon ska ni se.. 

På tal om imorgon så är imorgon en väldigt fullspäckad dag.
Börjar med utsläpp av hästar, vidare till ett läkarbesök, kaffe med marielle och lotta, ringa alla samtal jag inte ringde idag, rida + mocka + göra mat, innebandy match för att se Grästorp åka på pisk och bli sylta som pontus även tycker att jag ska bli och sedan får vi se vad kvällen erbjuder! Så ja, där emellan ska jag hinna blogga också :P haha! Men datorn är ju med mig överallt så det ska nog inte bli några problem hoppas jag :D

Men ni får ursäkta det tråkiga inlägget men bjuder på en bild iaf så ska jag sova nu.. Tidigt imorgon!



Balen i 9an. Jag i den guldaktiga klänningen. 
Marielle på min högra sida och Lotta på den vänstra. Mina töööser de ;) <3




PUSS PÅ ER ♥

nobody knows

nu drar jag ut till stallet för att mocka bajs och göra mat.. Tror jag har insläppet också -.-




PUSS PÅ ER ♥

money money she makes them..

oh herregud!
Varför blir alltid EN kopp kaffe med marielle och lotta till flera koppar kaffe och en herrans massa skitsnack?
I don´t get it?! ;) haha
men mysigt och trevligt var det.. 

Men nu ska jag fortsätta att ringa samtal, plugga BE-körkort osv så vi hörs senare igen.. Tänkte bara säga att jag lever typ.




PUSS PÅ ER ♥

We all make misstakes and so did we

God morgon beloved readers :)
Gud, somnade inte förens runt kvart över 2 inatt. Har fått sånna enorma sovproblem. Blir liksom aldrig trött? Och det hjälper inte att kolla film eller gå en liten promenad eller så som det alltid gjort annars. Är det någon av er läsare som har något annat förslag på vad man kan göra för att somna? :)

Idag är en lugn dag.. Har faktist inte så mycket träningsvärk som jag trodde att jag skulle ha så det är ju super skönt.. Men King vilar idag med så nu ska jag ringa lite samtal osv osv och sedan så ska jag åka till Lotta och Marielle på lite kaffe.. Kanske ska mocka åt King först? :P Ah på något sätt så löser jag det alltid, haha!

Blev ni glada över bilderna igår? Släng in en kommentar så blir jag super nöjd! :D
Har även en ny idé som antagligen kommer upp lite senare. Kanske, kanske inte.

Men nu får jag sätta igång och ringa så hörs vi senare ofc ;)




PUSS PÅ ER ♥

Baby you´re a firework

JAG LEVER JAG LEVER så det är lugnt assa, jag är inte död.. Inte på riktigt iaf.
Jag har faktist haft ännu en sådanhär fullt upp dag med inget att göra. Och nej jag förstår egentligen inte ens själv hur det går ihop med det gör det. :)

Idag har jag nämerligen passat Melissa! Så dagen har bjudit på skratt, massa kaffe hos Lotta, promenad till ica med lotta, skitsnack med lotta osv osv. 
Vid halv 4 tiden åkte jag och Melissa hemåt för att mocka bajs och göra mat åt King och då var min kära syster snäll att passa henne så det gick lite snabbare i stallet. Sedan blev det mat; Spagetti, köttfärssås och böner vilket var helt klart godkänt av Melissa, haha! :) Och nu under kvällen har jag och Lotta tatt oss i kragen och faktist gått på body pump, WOHO! Vi ska börja köra riktigt hårt nu. Skaffa gymkort och träna 2 - 3 ggr i veckan, duktigtduktigt. Så ja, min dag har vart full fast ändå tom.
Jag räknar med fet träningsvärk imorgon så förbered er på lite gnällande ;) haha!

NU är jag äntligen hemma hos det trådlösa internetet iaf så här kommer bilderna från när jag red King igen så njut :)















































Ja, som sagt.. En del bilder men hopas ni njuter! :)
Släng gärna in en kommentar! Så nu ska jag vila alla muskler jag har och kolla gossip girl och one tree hill så hörs vi kanske senare eller imorgon. 




PUSS PÅ ER ♥

bildbomb, BOOM

nu jävlar! Blev inga direkt bra hoppbilder men en del andra blev ganska bra.. Provade att rida han på pullargrimma idag istället för vanligt engelsk nosgrimma men kan inte påstå att jag kände någon skillnad!
Men man måste ju prova sig fram. Dock vill jag inte sätta på ett skarpare bett då han är väldigt känslig och faktist bara 5, alltså min lilla bäbis :) haha!
Men eftersom jag sitter hos marielle på det mobila internetet så är det självklart SJUKT segt så ni får 2 bilder som ett smakprov och resten imorgon emot eftermiddagen/kvällen för ska jag ladda upp alla nu så lär jag aldrig bli klar -.-











PUSS PÅ ER ♥


every rose has its torn

är klar i stallet nu men ska dra till marielle :)
så hinner inte med något inlägg nu.. Bror var snäll och tog kort när jag red och små skuttade lite så bilder kommer senare så håll utsik. 




PUSS PÅ ER <3

You never were and you never will be mine!

Hallihallå!
And theeeeen she is back :D
En kopp kaffe blev genast en kopp kaffe, en fet pratstund och en promenad till ica.. Hur kunde det hända? ;) haha!
Men nu är jag hemma igen och en ny högaffel är införskaffad! Awesome meee :)
Nu tänkte jag bjuda på ett inlägg där jag visar vad vi har för hästar i stallet just nu, eller ah våra egna hästar i stallet! :)

Jag kan ju börja med minstingen och gå uppåt? ;) 

Kavat
född: 2010
u. Edla
e. Karat
Kavat är egen uppfödning efter mammas ena sto Edla som ni kan se ovan.. Han är en hingst och vi ska behålla han som hingst och behålla honom förhoppningsvis.. Han är lite av mitt projekt nu och vi håller på att öva ledarskap, förståelse av ett spö, har börjat sätta ett grimskaft i vadera bettring och övar att han ska förstå de ledande tygeltagen osv.. Han är redan super duktig på att lastas och går bara rakt in och tränset har aldrig vart några problem och inte heller att slänga på han ett schabrak eller något sådant.. Ett riktigt litet underbarn helt enkelt.. :)



SB King Rascal
född. 2006
Rascalino - Kings Lake xx
Denna lilla sötnosen känner ni som följt bloggen till ganska bra.. Det är ju min lilla pärla! Han är ju som sagt 5 i år så han tränas ju inför LA nivå nu.. Kan det mesta faktist, duktig lite pojk! Och han är även väldigt duktig på att hoppa, tro det eller ej.. Dock lite fjollig och rädd men en super hoppteknik.. 


Edla
född. 2007
Edla är mammas ena avelssto och Kavats mamma som ni säkert sett ovan. Mamma köpte henne som ettåring och hennes första föl fick hon ju i sommras och det är ju såklart Kavat! Edla har jag ridit in och hon är lite speciell.. Hon gör ganska exakt som hon vill men när man får henne med sig så är det en känslig häst som faktit är ganska arbetsvillig och trevlig att rida.. Hon är även hoppad lite på väldigt små höjder och hon hoppar bra.. Hon är duktig! Hon är premierad men ska jag vara ärlig har jag ingen koll på vilka poäng hon fått men hon är godkänd iaf :) haha! Men hon ser ju verkligen ut som en sagohäst och har en riktig drömman som är jätte lång och fin.. 

Shira (pinglan)
född. 2000
Pilot - Skejdringsson
Pinglan är mammas första häst. Mamma köpte henne som 6 månaders föl och hon är kvar här än vilket gör att hon har vart i vår ägo i 10,5 år! Ruskigt lång tid, haha! :)
Även Pinglan är godkänd men jag har inte heller här koll på poängen.. 
Som ni säkert kan se på bilden är pinglan en sjukt fin hopphäst och även dressyrhäst, tro mig! Så arbetsvillig och glad häst är svårt att hitta tror jag och desstuom är hon ju nordsvensk BRUKSHÄST.. De ni ;)



Alpha
född. 1996
import Danmark
Alpha är min systers häst som hon tävlar hoppning med upp till MSV A. Vilket vi inte hade kunnat tro när vi köpte henne. Då hade hon endast gått gymkana och startat 1 LB med vinst ;) Jag har även tävlat Alpha upp till LA:P1 i dressyr med goda resultat, vilket ni då förstår så är hon en väldigt allmän utbildad ponny.. Hon är en riktigt bitch faktist men så charmig och hon ser ut lite som en welsh cob i kroppen fast lite grövre så man hade inte kunnat tro att hon skulle vara en sån höjdhopperska! :) En riktigt fin ponny som vi har haft riktigt roligt med men nu tyvärr är detta sista året som Lovisa får tävla henne men det ska vi njuta av och sedan ska hon få komma till en ny liten tjej som vill fortsätta tävla henne!



Volkswagen Gig
född. 1994 (tror jag?)
Polsk häst så har noll koll på härstamningen
Gig är min stora systers häst som vi har här för igångsättning efter en skada.. Han har tidigare gått 1,50 innan han kom till sverige.. Jag har ridit upp till 1,20 m med han och startat LA:4 dressyr. Han är en otroligt välutbilddad häst och en riktigt gentleman. När du gör rätt gör han rätt, ganska logiskt :) haha! Men han är en riktigt pösmunk i dressyren men i hoppningen taggar han verkligen till. T.ex. i DM 2009 så galopperade jag ut från banan då jag inte fick stopp helt enkelt för han är en väldigt känslig häst så man kan inte rycka tag i han för då blir det inte bra så galopperar gör han men dock i skritttempo. KNASBOLL ;) haha!




Jaa, det är dom hästarna vi har just nu, en liten skara men alla sååå olika! haha! :D Senare kanske ett inlägg om hästar jag haft kanske kommer upp? 
Kanske en bildbomb på några av dessa hästar med? Vem vet :P haha! Men senare hörs vi iaf för nu ska jag byta om och sticka ut till stallet. Mockning, göra foder, göra något med king och kavat står på schemat. Jag tror det blir longering för Kings del eftersom han hade sån träningsvärk igår så det kan vara skönt för han att hara ta det lite lugnt! Eller ska man sätta upp ett litet hinder och be syster ta kort? Hmm, det tål att tänkas på. Känns dock väldigt lockande nu med att sätta upp ett litet hinder, haha! :) Får se vad syster säger så får ni hålla tummarna. Kanske ska sätta på han en huva och piffa ut han lite då med! 
OOOOOH vilka idéer jag får. haha
men nu hörs vi senare. 




PUSS PÅ ER ♥

Videoblogg; this is my stable






ENJOY ♥

Good Morning Sunshine!

GodMorgon :)
VILLKEN UNDERBAR DAG?!
Tycker inte ni det med? Här bjuds det på solsken och mysväder ute idag. Synd att det fortfarande är isigt och så på vägarna för annars hade det ju vart en perfekt dag för en uteritt! :)

Nu har jag iallafall skäppt ut hästarna och ätit frukost och just nu sitter jag med en kaffe kopp och njuter framför ett yt klipp på allas vår käre Moorlands Totilas. :) Jag måste erkänna att Matthias Rath är absolut värd den hästen även om jag självklart tycker Edward ska rida men MAtthias har gjort ett fantastiskt arbete. Jaja, det är lite små missar här och där och lite saker behöver finjusteras men what a heck? Killen har knappt haft han länge! Jag ställer mig upp och bugar och bockar med stora applåder för Matthias, detta ska bli spännande att följa i framtiden! :)

Men nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe och kolla på ponnyakuten :) Så hörs vi senare. 









PUSS PÅ ER ♥


someone once told me!

Hallå vänner :)
Fick lite bråttom förut så hann inte göra något tidsinställt inlägg men nu är jag tillbaka och det är ju inte allt försent så nu får det jag hade tänkt göra då, nu istället. Hoppas det är alright with you? :)

En god vän till mig skrev på facebook chatten att hon hade samma problem med sin häst som jag har med King, att den är väldigt tittig osv så hon ville ha lite tips och råd vilket jag gärna delar med mig av! Sedan kan jag självklart inte berätta att såhär gör man men jag kan däremot säga att såhär brukar jag göra!

När en häst blir spänd, tittig, stissig eller vad den nu blir brukar jag först och främst sjunga, högt/lågt, fint/falskt. Whatever, det är beroende på tillfälle eller plats. Är jag ute i skogen sjunger jag väldigt högt och väldigt falskt då jag inte har någon vidare sångstämma men är jag däremot inne på en tävlingsbana så sjunger jag väldigt lågt eller nästan bara tänker att jag sjunger för det gör att jag slappnar av och då slappnar hästen automatiskt av, OFTAST!
För alla vet ju att vårt kroppsspråk och humör/sinnesstämning smittar av sig till hästarna, OFTAST!
Sedan brukar jag försöka få hästen att börja fokusera på mig istället för det den nu är rädd för så då brukar jag ställa/böja den åt höger/vänster för att få tillbaka fokus till mig..
Är detta då inne på en tävlingsbana så brukar jag börja "leka" lite i munnen på den istället.. Småsåga kan man kalla det om man nu vill men jag säger leka.. Jag "rasslar" bara till i munnen så den liksom stannar upp och "wooh, vad gör hon nu, vad vill hon?" och automatiskt då har du fått den att börja fokusera på dig själv igen! 
Sedan är det självklart övning, övning, övning. Rid på så många olika nya ställen som du bara kan så att det tillslut blir vardagsmat för hästen att komma ut till nya ställen för då kommer den börja acceptera det och börja bry sig mindre!

Det är det jag kan dela med mig av och jag hoppas ni blir nöjda och att det funkar för er! :)
Jag kan säga att "bä bä vita lamm" har jag sjungt om och om och om igen under tiden jag hade Cabb då han ofta var spänd, tittig och löjlig vissa gånger med :p haha, men den låten kan man alltid och man kan den baklänges också om det skulle vara så.. och det har vart med darrig stämma men visst fan har det hjälpt! haha!!


Så nu ska jag faktist börja pussla ihop nästa inlägg till er och videobloggen kommer antagligen upp inatt eller imorgon under förmiddagen beroende på när jag kan somna idag! Men som dom alltid säger; "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Sedan om det är något gott ni väntar på är ju en sak men i alla fall. Ni får ha det hääärligt tills vi hörs igen så bjuder jag på en bild på vår katt Iris från idag faktist.. Iris ska ha kattungar när som helst om det är någon som känner att dom vill ha? :)





PUSS PÅ ER ♥

laugh in your face, what would you do?

Hallå :)
Nu är jag äntligen inne efter en hel eftermiddag i stallet verkligen!
Jag började med att rida Gig som är under igångsättning så det var skritt och trav och mjukgörande arbete på han-- Det är mest ridning runt fyrkanten med några få stora volter då och då som gäller för han så det är ganska lugn ridning på han..
Men han är så söt för han blir lite grinig när man ställer lite krav på att han faktist inte ska hänga i munnen och trampa under med bakbenen ordentligt bara det att han gör inget utan man bara känner på att han att tycker det är jobbigt och blir lite grinig. Söthästen!

Sedan var det King som tydligen hade träningsvärk idag? Haha, öppnorna har verkligen tatt på han :) Så idag blev det ett väldigt lugnt ridpass på han i ca 40 min med lösgörande och stor volter osv.. Mycket lättridning och fältsits. Men gud vad lättlärd min lilla kung är.. Har övar på öppnor 2 dagar i rad och redan sitter dom väldigt bra! Vilket härlig känsla det är.
Kavar fick vila idag eftersom det hela eftermidadgen har vart snöblandat regn vilket inte är speciellt roligt att rida i ;) haha! Men borstade han ändå och övade på att lyfta hovar osv vilket han iofs är super duktig på :)
Sedan var det självklart puts och mockning :P

Nu ska det skrivas några tidsinställda inlägg eftersom jag ska dra till Lotta och Marielle ikväll :)




PUSS PÅ ER ♥

save your givings for the living instead!

Åhhåj! 
Fullrulle säger jag bara. Har nyss städat hela huset och nu blir det att skutta ut i stallet :)
Det blir mockning, göra foder, rida King och Gig och sedan träna med Kavat så det blir en hel eftermiddag i stallet. Tur det så man kan ha tankarna på andra håll än åt de hållen där dom inte behövs!

Ah, videobloggen på stallet får ni senare ikväll för jag hinner faktist inte göra den nu så just nu hinner jag bara säga hörs senare!! :)




PUSS PÅ ER ♥

once upon a time a smart person tell me....

GOD MORGON :)
Jag vaknade för sådär 45 min sen och har vart ute och släppt ut hästarna! Gjorde även videoblogg på stallet så ni får se! (snällkaaaaarin)
Men det kommer upp lite senare för nu ska jag dricka kaffe och äta frukost med pappsen.. 




PUSS PÅ ER ♥

to win the race you have to be in it.

God kväll/natt alla vänner och ovänner!

Jag har just kollat på Mean Girls 2 vilken var en ganska bra film faktist.. Lite sådär väldigt tjejig bara men vem har sagt att det är dåligt? ;) haha!
Nej, mina förhoppningar var faktist att bli trött men det lyckades jag bara sådär bra med så nu slänger jag upp ett inlägg här och sedan blir det film igen.. Vanligtvis somnar jag faktist väldigt bra till filmer men tydligen inte nu..
Jag tänkte imorgon om jag kommer ihåg/orkar/hinner göra ett videoinlägg på stallet som ALLA andra har också men va fan, ni vill väl se mitt stall med! Haha!! :D Vi får se vad det bjuds på helt enkelt.. 

Men som jag sa innan så ska ni också få mina mål för 2011. Både personliga och med hästen..
Så vi kan ju börja med hästen..

SB King Rascal
  • Mitt mål under 2011 är att på regional LA nivå rida på minst 65%.
  • Påbörja MSV-rörelser inför nästa år
  • Få han lugn och stabil ute på tävlingsplatser så han fokuserar på mig inne på banan och inte allt annat runt omkring
Jag har faktist sänkt mina mål sedan jag slutade hos Camilla. Dels för att jag inte har samma träningsmöjligheter här hemma och dels för att min egna kropp inte är helt fräsh än. Tidigare var ju mina mål att kvala Falsterbo och Flyinge med King i år men jag skjuter upp det ett år och försöker bara få han lugn på tävlingplatser osv då han är väääääääldigt tittig av sig må ni tro ;) Den pöjkvaskern! :D 
Sedan är självklart ett drömmål att klara kvalgränserna vilket ligger på 74%, men det blir nog ett senare projekt. Måste bygga huset från grunden ni vet!

Karin Hallén
  • Bli en bättre person. Förbättra allt med mig helt enkelt
  • Sluta äta så mycket godis och försöka att bara hålla det till helger
  • Träna min egna kropp bättre dels för att bli smalare och mer "fit" och dels styrka för att bli bättre i ridningen
  • Komma in på utbildningen jag vill i höst
  • Få en frisk rygg
Ja, tror inte jag behöver gå in på någon av dessa punkter mer noggrant. Tror faktist ni förstår de allihopa ändå :) haha!
Men det är iaf målen som jag har satt upp för mig och King under året. Frågor på det? Nej vad bra :D haha!!
Men självklart, har ni frågor så släng bara iväg en kommentar och har ni inte frågor så släng iväg en kommentar ändå.. Kom ihåg, det är NI som gör bloggen.. Tack vare ER jag fortsätter så keep up the good work.





"Ett leende kan rädda någons dag"
PUSS PÅ ER ♥

efter regn kommer solsken

Hallåhallå allesammans!

Kollade statistiken nyss och såg att det är 3 tappra själar som följt bloggen varje dag i stort sett under hela mitt break, H5 för er säger jag bara :) haha!

Idag har jag suttit och frysit på en iskall läktare i ett iskallt ridhus i Alingsås och kollar på den regionala hästhoppningen som utspelade sig där.. Måste säga att det var skönt att känna atmosfären på en tävling igen.. Man saknar det så enormt mycket under vinterperioden då det inte är några tävlingar.

Min första tävling dröjer dock ett tag. Blir antagligen inte förens framemot den 27 februari ungefär i Jönköping. Är inte helt 100 på att jag ska åka än men nästan, hade ju vart roligt att äntligen komma igång! :)
Men dock känns det så himla långt till Jönköping (cirka 2,5 h med släp) enbart för att rida en La:1a.. Vad tycker ni?
I dags läget vill jag inte rida mer än 1 klass då han faktist aldrig vart ute på en "normal" tävling och de LA klasser som fanns att välja mellan var La:1 och La:2 och det blev ett självklart val, LA:1.. Eftersom att i La:2an så är det ett svårare förvänd galopp program enligt mig, bakdelsvändningar OCH ryggningar. Bakdelsvändningarna börjar han sätta ganska bra nu, ska börja centrera som lite mer nu MEN ryggningar? HAHA säger jag bara.. Har nog skjutit upp det problemet lite för länge känner jag :) haha!

Menmen, när jag kom hem från tävlingarna var jag inte peppad alls till att rida men jag kan ju inte låta min lilla kung vila hur mycket som helst så det var bara att ta ut han i stallgången och börja göra iordning han. MEN VILKEN TUR ATT JAG RED :D usch vad fin han var idag. Tråkigt är bara att halva paddocken är is så jag trodde inte jag skulle kunna göra annat än skrittarbete men kunde ändå trava och galoppera lite och GUD vad fin han var :) UNDERBAR!!! blev skrittarbete i ca 20 - 30 min först med mycket bakdelsvändningar, öppnor och skänkelvikningar och han kom ihop sig så otroligt bra av det och samlade sig super så när han busade lite i högergaloppen och försökte komma ifrån arbetet så skrattade jag bara.. Ibland är det tur att man har hästen som kan få en på bra humör.. :)

Nu ska jag faktist vika lite kläder och bädda om sängen för kl. 21.00 är det hästaaaaaaar på SVT1 viskade en liten fågel i mitt öra så dags att sätta fart.. 
Lite senare hade jag tänkt komma med "mina mål 2011". Exakt som alla andra med what a heck! Jag känner mig död just nu och döda fiskar simmar med störmmen. 
Så sooooo long bitches. See you soon! (men först en liten bild på allas älskade cabb♥)







PUSS PÅ ER ♥





The bitch is back

Tjulululu!
Efter ett stoooort uppehåll så är jag nu förhoppningsvis tillbaka! :)
Det senaste har jag inte bloggat för jag har inte vetat vad jag ska skriva. Det har hänt så mycket fast ändå inte?! 

Vi tar allt i punktform så blir det lättare..
  • Flyttat hem till mamma och pappa pga ryggen
  • Flyttat in hos Marielle och underbara Melissa typ
  • För att sedan flytta hem igen för mamma och pappa blev sura
  • massa läkarbesök för att klura ut vad det är med ryggen men tydligen stämmer inget
  • överladdad 5åring som är sjukt jävla fiiiiin vissa dagar ( ska försöka fixa film/kort någon dag)
  • sagt upp kontakten med min bästa vän
  • blivit lite småkär, men sedan försvann det igen
  • VILL HA BARN x1000
  • insett att jag vill flytta från sollebrunn igen även fast jag ibland saknat det
  • börjar umgås med Lizelott igen, THANKS GOD :)
  • och maaaaassa mer typ
Ni ser, har haft fullt upp fast ändå inte! :)
Just nu kände jag bara att det kliade i fingrarna och att jag ville skriva men har inget vettigt att skriva så återkommer när jag har något vettigare att skriva iaf :) haha! 




PUSS PÅ ER ♥

RSS 2.0